Fondator

Jazz Street Festival, Granada, Spain
Singer on stage in dark blue and purple spotlights singing in front of a microphone

Liliana Pagu

Ambasador al Culturii
lilianapagu.blogspot.com
Nu este deloc ușor să poți scrie  dece, cum și cînd viața ta a  facut  o  cotitură  …oricum mereu ar trebui să privim  în urmă , dar cu ochii mari deschiși spre viitor și dece nu … să îți deschizi sufletul  pentru cei care îți  urmează!
Asta încerc să fac în ce veți citi în continuare .
Sunt și rămân un suflet de artist pentru că  nu am încetat niciodată să iubesc  FRUMOSUL.
În tot ce am realizat pe scenă ,  în viață dar și  în activitatea mea de lider în societate!
Am căutat mereu să îmbin utilul cu frumosul . Noi artiștii ne îndreptăm întotdeauna atenția spre nevoia de frumos a fiecărui om ,pentru  a contribui la dezvoltarea armonioasă a societății!

Mă rog , așa ar trebui să fie !

Mă intilnesc și acum cu mulți dintre cei care m-au ascultat pe scenele dela Brasov Bucuresti  și Viena …ca primadona la operă  și operetă , sau  în concerte cu filarmonicile din  Iași , Brașov , Sibiu , Ploiești,cei care  m-au urmărit cu drag la televiziune, atunci  cînd  interpreții de muzica cultă erau prezenți mai mult decit acum ,sau m-au ascultat la radio … ei mă consideră  un artist liric de  renume  pe plan national  și international  , deoarece  prin  activitatea mea  înainte de Revolutie  , prin  vocea mea reușeam să le aduc bucuria înîn sufletele înghețate de nemulțumirile de zi cu zi .Am  in palmares 2 discuri și 2 audiocasete cu arii din operete și muzicaluri , zeci de roluri frumoase interpretate pe scenă.  CD-UL ,, Bijuterii muzicale ” cu 22 de arii și duete renumite, interpretate și  cu alți soliști de frunte ai scenei lirice romanesti  care se pot asculta  și pe Youtube !

Exista si un DVD din Arhiva TVR cu înregistrările mele in emisiunea În limba germană din perioada 1980-1990!
Sunt proprietar al companiei artistice ,,ALHAMBRA STAR ”srl o companie pe care am infiintat-o din dorința de a reînvia tradiția care a stat la baza Teatrului de revistă și a Operetei .

Am dorit să dau un suflu nou artei muzicale prin tinerele talente în dialog cu seniorii scenei lirice rominesti .
George Enescu spunea că “Arta trebuie sa mângâie și să uneasca”, iar muzica “este o putere spirituala în stare să lege pe toți oamenii intre ei” Cu acest gînd am inițiat și proiectul Clubului Romanței,clubul Speranței ! Acesta este crezul care mi-a călăuzit drumul in carieră înainte și după 1989!
A fost menirea mea ca prim solistă a teatrelor de operă, operetă și balet din Brasov, Bucuresti și Viena ,ca solist concertant cu Filarmonicele din țară si din Brucknerhaus Linz (Austria), invitată frecvent în emisiuni de radio si televiziune in limba română si germană .

Nu regret ziua cînd am hotărît să renunț la costumele de contesă (Maritza ) prințesă ( circului ) Văduva veselă sau hangița( Calul Blan), pentru a sta între cei care m-au admirat , m-au aplaudat , să le simt direct speranțele , suferințele , dorințele ! După 1989 mi-am asumat rolurile de președinta a ASOCIATIEI FEMEILOR din ROMANIA ÎMPREUNĂ , de Ambasador pentru Pace și Ambasador al Culturii!
Artiștii nu pot fi excluși din cotidian iar cînd Artistul este și Lider în societate… se mai poate schimba cite ceva in BINE !

Într-o societate în care valorile superioare după care trebuie să se ghideze omul în viață sunt tot mai șterse, tot mai ignorate, a încerca să îndrepți ceva devine o datorie sfântă a oricărui Artist de valoare.Poate este o pledoarie pro domo pentru misiunea pe care mi-am asumat-o după 1989!Se spune că Artistul are in singe INSPIRAȚIA, DA ! Așa este!
Eu am avut aceasta inspirație să deschid drumul forței feminine în acțiune și pentru alte organizații care mi-au urmat exemplul ,dar și tuturor artiștilor care au venit lîngă mine în activitățile Alhambrei Star și concertele Clubul Romanței , clubul Speranței !

enjoyment
Piano keyboard of a classic wooden piano

ESTE NEVOIE DE ARTISTI! Artiştii pot să dea un exemplu societăţii grăbite în care trăim, prin ceea ce creează, prin sensibilitate in interpretare, prin originalitatea şi idealismul propriu și de ce nu prin implicare in societate…. așa cum am facut si eu!

– Liliana Pagu, mai 2023 –